Tičarjev dom na Vršiču

Zgodovinska Preroditev

Tičarjev dom na Vršiču, s svojo več kot stoletno zgodovino, predstavlja simbolno srce slovenskega planinstva. Zgrajen kot “Slovenska koča” leta 1912, je dom po drugi svetovni vojni preoblikovala in poimenovala v spomin na Josipa Tičarja, enega od očetov slovenskega planinstva.

Udobno Bivanje v Stiku z Naravo

S 34 ležišči v sobah in 26 skupnimi posteljami, Tičarjev dom ponuja prijetno bivanje sredi neokrnjene narave. Gostje lahko uživajo v svežem gorskem zraku in številnih aktivnostih, ki jih ponuja okoliška pokrajina.

Prijazna Gostoljubnost

Ob prihodu v Tičarjev dom vas bo pozdravilo prijazno osebje, pripravljeno, da vam omogoči nepozaben oddih v objemu gora. S prostornimi jedilnicami in gostinsko ponudbo boste deležni pristnih okusov domače kuhinje, ki vam bo zagotovila pravo doživetje slovenske kulinarike.

Raznolike Možnosti za Aktivnosti

Ne glede na vaše želje in sposobnosti, vam Tičarjev dom nudi široko paleto aktivnosti. Od raziskovanja gorskih poti do uživanja v sprostitvenih trenutkih ob sončnem zahodu, tu boste našli nekaj zase. Planinstvo, pohodništvo, kolesarjenje in plezanje so le nekatere izmed možnosti, ki jih ponuja

Užitki Vrhunske Kulinarike

V domu vas pričakuje raznovrstna ponudba tradicionalnih jedi, ki jih pripravljajo iz lokalnih sestavin. Okusite bogastvo gorenjske kulinarike in se prepustite izjemnim okusom. Kosilo in večerja sta priložnost, da se razvajate s slovensko kulinariko in domačo kuhinjo.

Izjemna Lokacija za Raziskovanje

Tičarjev dom je idealno izhodišče za raziskovanje čudovitega okoliša. Središče številnih pohodniških poti in gorskih vrhov, ponuja neizmerno raznolikost naravnih lepot in panoramskih razgledov. Izleti v okolico doma omogočajo nepozabne izkušnje v objemu gora.

Dostopnost in Povezanost

Ne glede na to, od kod prihajate, je Tičarjev dom dostopen tako iz Kranjske Gore kot tudi iz vasi Na Logu v Trenti. Spremljajte smerokaze do doma in se prepustite čarom gorskega sveta. Za vašo nastanitev in nočitve bodo poskrbeli v prijetnem okolju, kjer boste deležni udobja in topline gorskega zavetišča.

Oaza Miru in Sprostitve

Za vse, ki si želite pobega iz vsakdanjega vrveža, je Tičarjev dom prava izbira. Umirjenost in tišina gorske pokrajine vam bosta omogočili popolno sprostitev in obnovitev energije za nove izzive.